She Posts Online – Netwerken met allure

Merlin Melles grootste parel

Merlin Melles, netwerkster pur sang besloot haar grote kracht in te zetten voor een professionele uiting. Vanavond viert zij het eerste lustrum van haar netwerkbedrijf, fCN (Founders Carbon Network).

Inmiddels kent de onderneming van de zakenvrouw ruim 500 leden. Deze maken allemaal dankbaar gebruik maken van het exclusieve netwerk van topondernemers. Melles geeft het begrip netwerken een nieuwe glans. ‘Koude’ contacten worden door haar persoonlijke benadering warme vrienden.

‘Mijn fCN-members zijn allemaal parels van ondernemers uit de Nederlandse en wereldwijde economie. Het is fantastisch dat ik hen onderling met elkaar in contact kan brengen’, vertelt Melles enthousiast.  Maar, hoe werkt dat nou eigenlijk;  goed netwerken. Wij vragen het aan de specialist!

Kun je uitleggen waarom het hebben van een netwerk zo belangrijk is? ‘Vooral het onderhouden van een netwerk is uiterst belangrijk. Netwerken doe je bij wijze van spreken 24/7. Hiermee verkrijg je snelle toegang tot de juiste personen, de beslissers bij ons onder een betrouwbare vlag. Onderling is er een enorme gunfactor ontstaan, mede door de persoonlijke ontmoetingen die ik organiseer onder de vlag fCN Events.’

Wat is de grootste pijler waar fCN op drijft?  ‘Haar 500 leden en hun diversiteit. We hebben van alles in huis. IT’ers, wijnkenners, MKB’ers, personen uit de zorgsector, investeerders… ik kan eigenlijk geen tak opnoemen die wij niet vertegenwoordigen.

fCN is een platform waar ondernemers elkaar treffen. Hoe verbind je deze mensen? ‘Dat gebeurt off- en online. We organiseren ook handelsmissies, waarbij een grote groep met elkaar op reis gaat. Inmiddels zijn wij actief in Azië, Brazilië, Zuid Afrika, Dubai en België.

Nog even over de fCN Gassan Jewel AwardsWie krijgt vanavond deze felbegeerde award uitgereikt en vooral, waarom? ‘De winnaars zijn dit jaar Pieter Zwart (Coolblue), Erik-Jan Ginjaar (Postillion Hotels), Ineke Kooistra (YoungCapital) en Kobus Dijkhorst (Nederlandse Obesitas Kliniek). Ter ere van het vijfjarig bestaan wordt een lustrum-award uitgereikt aan Marcel Boekhoorn (Ramphastos Investments). Er zijn heel veel redenen op het gebied van ondernemerschap waarom zij deze prijs krijgen.

Wanneer krijg jij een prijs? Jij bent tenslotte de grootste parel van fCN…? ‘Mijn grote beloning is de positieve feedback die ik dag-in-dag-uit van mijn leden krijg. Daar haal ik alle energie uit, echt waar.’

Tot slot: Niet iedereen kan lid worden van fCN. Heb je nog tips voor kleinere ondernemers? ‘Het grappige is dat niet alleen de big boys of girls lid zijn. Ook de MKB’er  die wat kleiner is misschien, maar in de categorie bijzonder product, bijzonder mens of bijzonder bedrijf valt. Mijn tip voor elke ondernemer is dat je zorgvuldig moet netwerken. Kom beloftes na en onthoud: netwerken doe je niet een enkel uurtje per dag.’

she-posts-online-2016